2-i-1

25 aug

I de seneste dage er min store tidsrøver manglen på søvn. Det gør noget ved dig, der ikke godt.

Eksempel: jeg havde MANGE planer i dag, men min lille søn (der er ved at vænne sig til at være stor), skulle desværre have mig op (FLERE GANGE) i nat… bare lige for at sikre sig, at jeg var der. Resultatet blev at min indre hypokonder vågnede, mens mit trætte jeg prøvede at slumre – og at jeg pludeslig var overbevist om, at jeg var forkølet/feberramt/helt klart bedst hjulpet med at blive i sengen. Jeg aflyste aftaler, hvilket jo bare afføder ENDNU en tidsrøver: Den dårlige samvittighed.

Da min søvnløshed havde besluttet, at jeg intet fornuftigt kunne foretage mig i dag, tog jeg en lur. Ikke på den læge-dokumenterede, feel-good måde (bare et kvarter, ikke længere!), næ, jeg valgte at stille uret til et tidspunkt, jeg vidste, at jeg ikke ville stå op på, for så at benytte mig af djævlens forlængede arm: snooze-funktionen.

Og her kommer så min opfordring, der gælder i næsten alle sammenhænge: Når du ikke kan gøre andet, så løb en tur. Hvor frelst det end måtte lyde, så er det blot er det en oprigtig iagttagelse baseret på personlig empiri. I de snart 15 år jeg har været ‘løber’,  har jeg måttet konstatere, at løb er mirakelkuren mod alt! Har du tømmermænd? løb! Har du hjertesorg? løb! Er du stresset? løb! Er du uforetagsom? løb? Er du for tyk? løb! Er du for tynd? løb! og nu: er du overtræt? løb!

Min søn kan helt sikkert bekræfte, at det var en hel del dejligere mor han fik hjem fra en times løbetur, end hende han sendte af sted…

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: