Relæ

28 aug

Jægersborggades prisværdige anstrengelser for at blive en attraktiv, hyggelig og på alle måder besøgsværdig gade er i den grad lykkedes. Selvom man kan begræde at nogle af de første visionære fra den entreprenante andelsboligforening ikke har kunnet få deres foretning til at overleve (den fine bogcafe bl.a.), så er der mere end nogensinde friskt blod i den gamle hasher-gade.

I torsdags var jeg så heldig at blive inviteret med til middag på den nyåbnede restaurant Relæ. Indehaveren har en fortid hos El Bulli og Noma, og selvom jeg ikke har besøgt nogen af de stjernestrøede restauranter (endnu), kunne man godt mærke stjernestøvet forplante sig i retter, indretning og betjening.

Vi startede aftenen på den anden side af gaden, med rødvin og gode oliven på Manfreds – et andet sympatisk initiativ, der præsterer lækker (økologisk) mad til jordnære priser. Atmosfæren i biksen er som et (sofistikeret) kollegiekøkken, og den uprætentiøse stemning ledsages af en absolut kælen for de detaljer, der tæller: flot service, hjemmebagt brød, kildevand i nydelige karafler.

Det samme gør sig gældende for Relæ. Mine favorit elementer  ved det Nørrebro’ske spiseshus, var ikke kun at man kunne få en 4-retters menu til 325 kr og en vinmenu til samme beløb, at champagnen var rød eller at vegetarmenu rangerer lige så højt på kortet som kødmenuen. Det var heller ikke at retterne næsten uden undtagelse var overraskende og genkendelige på én gang, eller at de turde lade deres ostetallerken være en omgang friskost med karl johan svampe. Nej, det var at man for 35 kr fik vand med eller uden bobler ad libitum. Og så den lille skuffe under bordet ved hver kuvert, hvor man forefandt bestik og menukort. Godt tænkt og god stil.

Min opfordring går på at besøge Jægersborggade i al almindelighed, og Relæ i særdeleshed.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: