Original?

29 sep

Kejserens nye klæder anno 2010 burde hedde : Kejserens kedelige klæder.

Efter weekendens tur til Berlin blev den langt fra nye iagttagelse endnu en gang klar: På tværs af landegrænser, alder og køn er moden blev stadig mere uniformerende. Jo mere stylister, modeblade og selvbestaltede trendforskere forklarer vidt og bredt om, hvor helt igennem moderne det er, at a) klæde sig individuelt b) ‘skabe kant med skæve accessories’ c) købe noget personlig (allerhelst ‘vintage’) ingen andre har d) holde fast i sin personlige stil, jo mere ligner vi hinanden. Vi er skæve, skøre, individuelle og personlige på præcis samme måde.

Jeg er selv et omvandrende bevis! Vi var en flok på 4 piger sammen henover en weekend, og havde vi ved et tilfælde forbyttet kufferter indbyrdes, havde ingen anet uråd. Vi synes sjovt nok alle at Acne laver fantastiske T-shirts, at det er helt rimeligt at give 900 kroner for et tørklæde fra Nué, at batik bare altid er lidt underspillet i orden (eller i hvert fald lige nu), at haremsbukser gerne må køre en sæson mere og at plateau-vinterstøvler er en nødvendig investering. Jeg tror også, at vi alle 4 hver især synes vi har en ualmindeligt personlig (og dermed underforstået: god) stil. Det har vi måske også. Men: vi er jo ofre for samme hjernevask. Hvorfor er der ingen af os der har de Levi’s hængerøvs jeans på, vi alle levede i for 5 år siden? Hvorfor er højeste ønske ikke mere en smart logo-taske men nu en underspillet Marc Jacobs mega-taske eller no-logo-lædertaske fra Celine? Hvorfor ville vi ikke drømme om at købe Miss Sixty bukser mere?

Jeg skal være den første til at tilstå at jeg elsker mode, elsker at følge med og ja, elsker at shoppe, drømme og impulskøbe. Men nu vil jeg så også springe ud med det mest opsigtsvækkende statement-item jeg pt har: Ærlighed. Og sandheden er denne: når det kommer til tøj er jeg aldeles uoriginal. På helt samme individuelle måde som alle andre.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: