Tisvilde

29 nov

Tisvilde er byen, der kæmper lidt med sit omdømme. For få år tilbage fik den prædikatet ‘Det nye Hornbæk’, og det klær’ den ikke. For Tisvilde er alt andet end det! Desværre er det blevet ‘smart’ at tage til Tisvilde for en weekend, så man kan se boho-lækker ud i flagrende skjorter, hængerøvshør og krøllede kasketter (mændene) eller daske rundt i casual silkekjoler med Shamballa-armbånd, Gun Britt-klippet saltvandshår og et bevidst usminket ‘jeg-er-helt-nede-i-gear-look’ (kvinderne).

Jeg forbinder Tisvilde med noget helt andet. Det var min første ‘voksne-sommer’, hvor studenterhuen røg af lige så hurtigt som den var kommet på. Stedet hvor der blev flettet fingre og grædt tårer, drukket lige dele billig vin og Mathilde kakao fra bageren på vej hjem fra byen kl.5 om morgenen. Hvor der blev fejet den ene tennisbane efter den anden, spist kung fu is og røget blå kings. Tisvilde var stedet hvor jeg følte mig som en del af et stort og varmt fællesskab, og hvor jeg skabte et helt ubrydeligt bånd til et af de mennesker, der den dag i dag stadig, er et af de kæreste i mit liv.

Jeg forbinder Tisvilde med vagter på Bio Bistro, kys i den aflukkede biograf, Lauren Hill på anlægget og Søs Fenger live. Med endnu en fantastisk – spritny og fra KUA – veninde og den store gruppe af nye venner og veninder, hun var så sød at introducere mig for. Også. Jeg forbinder Tisvilde med lidt for fulde kendisser, der i Tisvildes forsonende skumring ikke længere kan tiltrække sig mere opmærksomhed end the next guy. Jeg forbinder Tisvilde med aftener der ikke må slutte, brætspil, pandekager,grineflip og at se ‘Coming to America’ 5 gange i træk.

Og jeg forbinder Tisvilde med mødet med mit livs kærlighed, med mit magiske bryllup og med de første ømme uger, af min søns liv.

Og nu skal Tisvilde også blive tilføjet flere fine konnotationer, fordi lokale ildsjæle endnu engang tager sagen i egen hånd. Derfor vil jeg bringe en uforbeholden opfordring til at læse nedenstående, som jeg videregiver i ubeskåret form – og bak så ENDELIG op om initiativet. For Tisvildes skyld!

“Kære jer, som elsker Tisvilde, bor her hele året eller har sommerhus eller har jeres gang i Tisvilde eller kender nogen, som elsker Tisvilde,

Tisvilde og omegns Erhvervsforening har taget initiativet til, at Tisvilde ikke “kun” skal være kendt som sommerby, men også som

Tisvilde Juleby i Kongernes Nordsjælland Læs evt. mere her http://www.tisvildejuleby.dk/

Tisvilde Juleby er andet og mere end et julemarked; Det er byens julefest, men til forskel fra en privat fest, er det en fest, som er åben for alle og enhver i julehumør.

Byen summer af julestemning og masser af kulturelle indslag og oplevelser, som har relation jul samt til ét af flg. tre overordnede temaer; det kongelige, det traditionsrige og det juleglade – alt sammen i en kvalitet, vi vil være bekendt her i Tisvilde.

Det kongelige, fordi Tisvilde er en del af Kongernes Nordsjælland, det traditionsrige, fordi vi holder af juletraditionerne og det juleglade, fordi julen er hjerternes fest. For at Tisvilde rigtigt skal komme i julestemning har vi brug for al den hjælp, vi kan få, og her kommer du og din familie ind i billedet.

Du / I kan deltage på flg. måder:

1 / du kan udbrede kendtskabet til Tisvilde Juleby ved først og fremmest at videresende denne mail blandt alle dem, du kender der elsker Tisvilde.  Hvis nogle på den måde får mailen flere gange, beklager vi på forhånd for “besværet”, men sådan er det med netværk, og det håber vi, I tager med julehumør 🙂

2 / du kan være aktiv med i opgaverne omkring Tisvilde Juleby – tilmeld dig på info@helene.dk så hører du nærmere

 • Vi skal bruge Værtsnissser til at byde gæsterne velkommen og hjælpe dem til rette,                                                                                                                            så har du lyst til at tale med mennesker og gøre dem glade, er det måske lige noget for dig?
 • Vi skal hustandsomdele flyers og sælge Tisvilde Juleby Julemærket søndag d. 28/11 og 5/12 fra kl. 11-15 – har du lyst at hjælpe?
 • Vi skal have nogle friske mennesker til at bakke op om Birte Forsell’s vagthold, der hjælper Tisvilde Juleby                               ved at bage Tisvilde æbleskiver og lave Tisvilde julegløgg på Birkepladsen. Back-up holdet hører til på Tisvilde Højskole.
 • Hvis du kan lide at pynte til jul, har vi brug for hjælp til vores udsmykningsteam under ledelse af Tommy fra Brink og Pia fra Helenekilde. Det er primært fredag d. 10.december, hvor teltene skal pyntes.
 • Er du handy og har lyst til at bruge dine kræfter på at hjælpe teknikgruppen, så har vi en gruppe under ledelse af Hans Erik, Tisvilde Byggeservie og Thomas, Tisvildelejecafeen
 • du kan naturlligvis selv støtte op om arrangemenet ved at købe Årets Tisvilde Juleby Julemærke – 65 julemærker for 25,- det sælges hos EDC – Tisvilde, på Tisvilde Bibliotek og alle andre biblioteker i Gribskov kommune, hos Galleri Elander – Tisvilde, på Helsingør og Hillerød turistbureau samt på Sankt Helene – Tisvilde

3 / du kan tænde levende lys i vinduerne, hvis du bor i Tisvilde, d. 11-12.december og 18.-19.december eller købe en lavenergi juletræskæde fra Sirius Company hos os til særpris, så hele byen har pyntet op i haverne eller omkring vinduerne med samme slags lys. Kontakt thomas@kosterco.dk

4/ du kan være Tisvilde Juleby’s ambassadør ved, at fortælle vidt og bredt om arrangementet; på dit arbejde, til fritidsinteresser, i dine andre netværk eller på de social medier. Er du iøvrigt med i vores Facebook gruppe ?

Vi håber, du er med på ideen og vil videresende mailen her og dermed udbrede kendtskabet til Tisvilde Juleby.

Med julelig hilsen

TISVILDE JULEBY i Kongernes Nordsjælland”

Reklamer

2 kommentarer to “Tisvilde”

 1. Anne Sophie november 30, 2010 hos 7:47 am #

  Øv begge de weekender er helt bookede, jeg ville ellers VILDT gerne. Jeg elsker også Tisvilde, og uden Tisvilde ville jeg slet ikke kende dig ; ) Rigtig god dag, knus

 2. vouloircestpouvoir november 30, 2010 hos 9:15 am #

  Du har så ret!!! Uden Tisvilde havde vi ikke startet vores egen lille mødregruppe… 🙂 Og den har godt nok været hyggelig(-: Måske du også ender med at holde nytår i Tisvilde, for så må vi lige skåle i champagne! Knus

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: