VL-grupper

30 nov

VL-grupper er overvejende for mænd. I suits, der ikke længere passer helt skarpt, og folder sig efter den mave, der er tynget af  repræsentationsmad. De har tynde koner, der passer hjemmefronten, deres pilatestæning og diæten. Og på deres mænd, når de endelig er hjemme. Eller sådan ser det traditionelle billede af VL-grupperne og deres mænd og kvinder i hvert fald ud.

Heldigvis er billedet ikke så entydigt mere. Vi er stadig flere kvinder, der organiserer os i mere eller mindre autoriserede netværk, og hvor er det dog en fornøjelse at mærke, at søster-solidaritet har fået en helt ny klang version 2.0. Det handler ikke om at hade mænd, føle sig undertrykt af sin arbejdsgiver eller forbande samfundets krav/ kroppens forfald/hjemmets pligter. Vi mødes for noget så banalt som at blive inspirerede, trække på hinandens erfaringer og dele ud af den viden, vi har tilegnet os.

Jeg er selv blevet indlemmet i en lille ring af VL-grupper…. gennem tidligere jobs, studier, kollegie-liv og (senest)børn. For man finder jo ud af, som tiden går, at selvom vi i dag skal være chefer i vores egen one-man-business, går den ikke uden hjælp fra andre. Det bedste er, at vi også opdager, at det er ikke det fælles ståsted i livet der forener os (nybagte mødre der sammenligner kravleteknik og pincet-greb; kolleger der bitcher over øjentjeneren eller frokostordningen; studerende der udskyder eksamenslæsningen i fællesskab), men vores situations omskiftelighed. Og det er det nye! At arbejdsbien finder ud af, at hun har et blødt moder-gen. At syvsoverens arbejdsmoral vågner. At morakkeren tør tage en omsorgsdag – for sig selv. Og at vi at vi tør, fortælle det videre til andre! 

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: