Jule-hjælp

17 dec

…til de pressede, til de stressede, til de dovne og til dem, der bare hellere vil hygge sig med knas og glögg end pligt-shopping ti-minutter i lukketid. Så her er min quick-fix liste over hvad, der har hjulpet min julefred på vej.

Lad mig straks understrege, at jeg er STOR tilhænger af  julegaver, og simpelthen ikke fatter, når folk proklamerer “ja, vi har afskaffet gaverne i år” eller (endnu værre) “hjemme hos os, er det kun børnene, der får gaver”. WHAT??? Hvorfor skal man straffes fordi man er voksen, og nu rent faktisk har råd til at købe fine gaver til andre?

Så opfordringen er: hold for guds skyld fast i gaverne. Men gør det gerne (lidt) lettere for dig selv.

Butikker: til mødre, veninder, svigerinder og søstre… og alle de andre der elsker kluns, glitter, (endnu flere) sko og tasker og alt det der, så besøg…

Remvig på Gl. Kongevej (Frb.) 80. Ikke alene har Ane, der ejer butikken, et stort udvalg af tøj, sko, takser og accesories i alle prisklasser, hun er også en gudsbenådet ‘hjælper’. Du kan bare gå ind i butikken, sige hvem du mangler gaver til, så klarer hun (nærmest) resten.  Stilsikkert, smagfuldt og naturligvis pakket ind. Hun har ingen webshop, men du kan også ringe derned og sætte hende ind i hvad du mangler… så klarer hun også den…

Othmar, www.othmar.dk,  hvor jeg selv har været butiksassistent igennem min studietid er et andet superbud til alle gaver. Her kan du både bestille over webshop eller tage forbi butikken i St. Kongensgade. Det er et MEKKA for alle der elsker smykker og alt er lavet i ægte, gode materialer. Du kan endda købe kvindens bedste ven (diamanter, ikke hunde), til GODE priser… og du får det hele pakket fint, fint, fint ind.IMG_8719.jpg

Nué på Gl. Kongevej 111, www.nuecph.com,  er min ultimative yndlingsbutik – bl.a. fordi de har et perfekt udvalg af lækre, lækre mærker – samtidig med at du kan få ting til under 500 kr. Neglelakker i gode farve, spinkle armbånd, bomuldstoppe i top kvalitet, små Marc Jacobs punge og hårpynt og meget meget mere. Og også her, bliver dine ting pakket FINT ind – og stofposerne der følger med køb, er perfekte til skoposer, shopping mm.

Til kærester/fædre/brødre og venner er der to sikre steder – hvor jeg ALDRIG går tomhændet fra: Zornig på Gl.Kongevej 150, kan alt indenfor lækker herreekvipering. Servicen er super – det er priserne til gengæld også (!). En anden sikker vinder er Hooha i Elmegade 14, www.hooha.dk, der har masser af fedt tøj, super betjening, fleksibel bytteservice – og maskulin indpakning. Ikke så mange dikkedarer.

Endelig skal old school bogladen, Kleins Boghandel, på Gl. Kongevej 125 (do you see a pattern here?) også lige have en lovsang. De kender deres bøger, og de ved hvad de taler om. De henter hjem, de sætter på plads og de vejleder – på bibliotekar-måden. Det kan en inkarneret bibliophil som jeg godt lide. Jeg nægter fortsat at købe bøger på nettet, for jeg elsker at gå i boghandlen og lade mig friste af andet, end det jeg ved jeg skal have. Men hurtig julehandel er det også! Jeg ringede i min frokostpause og remsede alle de bøger op i telefonen, jeg skulle bruge til gaver. Minsandten om de ikke alle ligger klar til afhentning  4 timer senere. Smart.

Børnegaver handles til gengæld BEDST på nettet!! Forældre er jo VANVITTIGE når de skal handle op til jul, og BR er bare ‘my idea of hell on earth’. Så – to FANTASTISKE webshops, der kan klare alt er:

We Love Design Shop, www.welovedesignshop.com. Jeg bestilte de fineste sæt til min søn, og de kom fint leveret dagen efter – endda med et håndskrevet kort med tak fra butikken. God stil! Og så  får 20 % på ikke nedsatte varer hvis du skriver ‘We love design shop’ i kommentar feltet frem til jul, og fri fragt ved køb over 500 dkk. At udvalget oveni er super lækkert (også i drengetøj!!) gør det kun bedre – en vinder-webshop, jeg kommer til at handle meget fra.   

En anden super webshop er Lirum Larum Leg, www.lirumlarumleg.dk, hvor du kan shoppe rundt blandt et kæmpe udvalg af tøj og legetøj –  og det er særligt praktisk, når du vælger giga hoppe-dyr og bobles-møbler… så bliver det leveret til døren – INDPAKKET og det hele. Du vælger selv farven på pakken, og indimellem (det burde være standard på alle webshops) slipper du for at betale porto.

Kan du ikke overskue noget af ovenstående kan du altid ty til sidste udvej: lav noget i ler!

Reklamer

En kommentar to “Jule-hjælp”

  1. Mikkel Smykkefremstilling december 17, 2010 hos 6:01 pm #

    Fine øreringe med egeblade, de ligner juletræer (med lidt god vilje). Er man vild med smykker som mange af os er, så kan man også fremstille sine smykker selv af smykkedele. Smykkefremstilling er blevet en betydningsfuld hobby herhjemme. Det er nu ikke længere forbeholdt guldsmede og professionelle designere at designe og fremstille smykker.
    Hvis du er til luksusperler og bedre sølvdele til smykkefremstilling så kig forbi min side: smykkedele.com
    med venlig hilsen
    Mikkel

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: