At rejse

23 jan

Hold nu op! En ting er at bruge klichéer, fortærskede metaforer og udpinte mundheld, hvis du er a)pinlig onkel b) halv-studeret røver, der bare liiiige mangler specialet eller c) et barn på 10, der skriver sin første stil. Men hvad sker der lige for HELE den danske befolkning? Har vi OD’et på H.C. Andersen, og nu kan vi ikke huske andre allegorier end hans?

Har I bemærket det? At alle har ‘været på en rejse’? Hvadenten de er flyttet fra Århus til Vesterbro, har født trillinger eller netop er avanceret fra pommes frites-chef til sundae-bestyrer i McD. Hvorfor bruger alle “rejse-klichèen”? Vi rejser øjensynligt hele tiden – hvad enten vi er med i X-factor  (afsnit 1-1… altså ikke en gang nåede med i konkurrencen) eller vi arbejder i Danske Banks kommunikationsafdeling og skal beskrive den nye strategi, vi har udviklet.

“At rejse er at leve” er omtrent lige så originalt som ‘Carpe Diem’… og det credo fik Robin Willams og hans døde poeter da grundigt begravet for nogle år eller ti siden. Er vi ikke snart modne til at lade noget nyt komme ud af det danske folkegab?

Personligt rejser jeg ingen steder. Jeg vil holde den nyligt udråbte tendens ‘staycation’ i hævd – også når jeg skal udvælge metaforik at boltre mig i…

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: