Bistrot pour tout le monde… Allez-y!

26 jan

Pariser-nostalgien trives fortsat i aller bedste velgående… på denne årstid, i disse dage og i de frankofile-hjerter, der længes rundt omkring. Efter forår, flitter-stads og alle de andre billeder, vi har klistret på den fabelagtige by. Derfor er det så godt, når små franske oaser åbenbarer sig i København. Og endnu bedre, når de ikke bare sætter franske retter på kortet og knalder en Pastis-karaffel på bordet, men rent faktisk også lader l’ambience, prisniveau og kvalitet leve op til det sydeuropæiske forbillede.

Et sådant sted findes faktisk – omend det er godt gemt, hvis ikke man ved, at det er der: Bistrot Bobo på Østbanegade 103, på Østerbro. Jeg ville aldrig have opdaget det selv, hvis ikke to livsnydende kvinder – der også er gode kolleger – fik mig lokket derhen på en blåkold tirsdag, der ikke havde gjort anden stads af sig end at være fyldt med cykler der punkterede, taxaer der ikke dukkede op, og busser der ikke tog imod dankort.

Etablissementet må ikke dømmes på første øjekast – indgangspartiet er ikke charmerende, men det er til gengæld de dejlige (STORE) lokaler, der åbenbarer sig, når man træder indenfor. Jeg hæftede mig mest ved, at der er tænkt på detaljerne. Vintønder skabte små miljøer, et smukt sortiment af både aperitifs og digestifs, levende lys og store vinglas. Intet der signalerer ‘familierestaurant’ – hvilket det så også er!

Og det er jo netop sådan, en børnevenlig restaurant bør være. God ved børnene, men ikke ‘voksen-fjendsk’! Jeg kender ikke nogen forældre, der synes, at det er skønt at sidde midt i et neonfarvet helvede og spise Paaskebrød og papmad, bare fordi de har fået børn. Ligesom jeg ikke kender ret mange børn, der foretrækker at blive spist af med fiskepinde hjemme, mens deres forældre er ude at lufte humør og armbevægelser over en 10 retters tasting menu. Så et stort kip med hatten og mere end det for et initiativ, som vores by i den grad mangler: steder, der har plads til både stort og småt spisende gæster – uden nogen af parterne skal gå på kompromis.

For vist skal der være plads til, at børn ikke kan sidde pænt på en stol i 3 stive timer (kan vi selv det?), og derfor er der naturligvis et herligt chambre séparèe med tusser, tegnefilm og tintin-seriehæfter. Aftenen jeg besøgte bistroen, kørte (naturligvis) Disneys ‘Ratatouille’ henover skærmen i Bobos børneværelse. Men der skal også være plads til, at voksne kan gå ud, introducere deres børn til det franske køkken, og hverken føle, at de er uønskede eller til besvær… Det har de faktisk luret i Sydeuropa! Jeg rejste selv med min søn da han var både 6 uger, 4 måneder og 5 måneder. Og både ham og hans mor var velkomne gæster – fordi vi nød, hvad vi fik serveret, opførte os ordentligt og selvsagt respekterede, at der var andre gæster i restauranten, og derfor undlod at lade fuldbyrdede skrigeseancer, bleskift eller putteritualer udspille sig for åben scene.

Og så skal det iøvrigt fremhæves, at man ikke skal tage på Bistrot Bobo fordi, at den er familie-venlig. Du skal tage derhen for maden. Sjældent følges mad og pris så godt ad som her (cofoco-kæden og Mêlée på Martens Allé er gode eksempler på samme nydanske-fænomen), hvor du kan få løgsuppe  til et halvt hundrede kroner, en salade niçoise i samme prislag, en hovedret til lidt over det dobbelte og desserter der igen smyger sig omkring en halvtredser. Det er i orden! Især når kortet ikke pådutter dig en fixed menu, men derimod tillader dig, at komme i tvivl. For er det dagen hvor en Chèvre Chaud kan dulme udlængslen, eller skal der Anderillettes, Boeuf Béarnaise og Gateau Marcel til? Hop i flyverdragt/alpehue/Louboutins, stik forbi og bestem dig først der…

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: