Anderledes positiv…

4 mar

…må man bare være, når nogle af de forventede flop, fejer alt tvivl væk og gør et gedigent design-job, der formår at bevare modens aura af uopnåelighed, og samtidig med at de puster til vores iboende materielle begær. Her tænker jeg på  Alexander Wang og Gucci.

Den ene designer så overeksponeret at man frygtede  en vis Wang-mæthed; den anden et ikonisk label, der bare aldrig rigtigt har fundet sine fødder siden Tom Ford pakkede sine syd-(stats)frugter (og den kreative kønsbehåring!). Begge overrasker så positivt, at al form for cool-distance ligeså godt kan blive lagt på hylden med det samme.  

Wang har forstået at lave en kollektion, der forenener streetsmart med couture-chic. Hovedparten af kollektionen kunne man snildt forestille sig få sit eget liv i New Yorks gader, på diverse street style blogs og blandt kendisser, der skal fingere stil-nonchalance. Men samtidig er håndværket så delikat og gennemtænkt (fx ponchoerne hvor umulige materialer-mix  forenes på smukkeste vis), at kopisterne skal stå tidligt op for at følge med.

   Alexander Wang Fall 2011 Ready-to-Wear

Alexander Wang Fall 2011 Ready-to-Wear

Alexander Wang Fall 2011 Ready-to-Wear

Frida Giannini hvis tøj oftere er blevet vist af hensyn til de altafgørende annonce-kroner end fordi stylisterne havde en videre veneration for hendes nydelige men langt fra epokegørende designs, overrasker ualmindeligt positivt med sin seneste kollektion. Farverne er mørke, mættede og grænsende til dekandente. Snittene er skarpe men feminine og de overdådige detalejer i form af pelsstolaer, smalle bælter og hatte med bredt bånd gav mig en øjeblikkelig n lyst til at flytte til Milano, blive italiensk ragazza, fragte mig selv rundt på en Vespa og leve la dolce vita.

Gucci Fall 2011 Ready-to-Wear

 

Gucci Fall 2011 Ready-to-Wear

 

Gucci Fall 2011 Ready-to-Wear

 

Gucci Fall 2011 Ready-to-Wear

Billeder er skamløst snatched fra Style.com

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: