Løbetid II

8 apr

Jeg skal nok lade være med at går helt i løbeselvsving, men ville lige dele min løbeplayliste. Jeg kan ikke finde ud af,om det er fordi den er lidt kikset, meget pop-tøset eller bare virkeligt effektiv. Men nu får du den og kan jo så dømme den (og mig) selv!

Jeg har egentligt altid været totalt løbe-puritaner og ment, at alt gear udover måske et almindeligt stopur, var totalt overflødigt. Man har vel ikke brug for en pulsmåler, for at kunne mærke om man anstrenger sig, vel? Og musik overdøver jo både dit åndedræt, eventuel fuglesang og ikke mindst trafikken.

Men så konverterede jeg til iPhone og er nu disicpel af Nike+ GPS app’en – især til korte ture, der er dem, jeg synes er kedeligst, men også til de dage, hvor jeg bare skal have mange kilometer i benene. Så er den en fin gulerod (eller figenstang, for nu at blive i mit løber-univers), der motiverer mig til at løbe en kilometer mere eller sætte farten op eller ned. At Paula Radcliff eller Lance Armstrong kan finde på at rose mig, når turen er overstået, gør bestemt ikke oplevelsen værre. Og når jeg nu alligevel har min iPhone med, ryger der også musik i ørerne:

1.Prince: Alphabet St. – Så er du i gang. Ud på gaden. Funky start.

2. Robyn: Call Your Girlfriend – Du er ovenpå, benene er gode og beatet følger med.

3. The Fray: How to Save a Life – Upbeat melankoli, god at komme videre på.

4. Beyonce: Halo – skru op for lyden, og opdag at du jo næsten svæver … eller i hvert fald lader som om 😀

5. Robyn: Dancing On My Own – vi fortsætter i tøseuniverset – og det virker…

6. Eminem  & Rihanna: Love the Way You Lie – Polerede vredesudbrud og klassisk Rihanna omkvæd – en moderne løbeklassiker, der sætter tempoet op.

7. Swan Lee: In Your Life – Fed tekst og Pernille Rosendahls fine vokal… Swan Lee tiden er stadig det bedste projekt hun har haft gang i, og denne fungerer optimalt som løbesang.

8. Robyn: Indestructible – Yes, det er den sidste Robyn sang. Og måske den bedste af dem alle tre… god 80’er synth lyd over den…

9. Lady Gaga: Paparazzi – Endnu en guilty pleasure af mine er Lady Gaga, og det her nummer er det i mine øjne hendes allerbedste! Rytmen er en god pacekeeper.

10. Kanye West: Runaway – Jeg er blevet opdraget på en streng diæt af Heavy Metal, Hip Hop og Crooners fra min brors side. Mit hjerte banker derfor særligt for de to sidste kategorier (og har skabt en næsten aversion for den første) – Kanye’s nye album er ikke en undtagelse. Teksten, lyden, mixet…. helt fab-løbe-street-style-lyd.

11. Beyonce: Single Ladies (put a Ring On It) – Tyra Banks har skamridt begrebet ‘Fierce’, så det kan jeg ikke bruge. Men det er den her sang altså. Og derfor god at løbe til.

12. Eliza Doolittle: Pack Up – Lige som en løbetur gerne må byde på opverraskelser, så må et løbe soundtrack det også. Og denne her sang overrasker mig altid halvvejs under turen. Corny-feel-good-feeling.

13. Pink: F**cking Perfect – Pink laver det ultimative træningsmusik. Højt tempo, lidt vrede, lidt råb, lidt selvmedlidenhed. Er det ikke det, træning handler om?

14. Robyn: Hang With Me – Hov! Et til Robyn nummer… I see a pattern.

15. Pink: Just Like a Pill – Når omkvædet indeholder teksten “Run just as fast as I can / To the middle of nowhere / To the middle of my frustrated fears” er den lige som selvskrevet.

16. Jay-Z, Kanye West m.fl.: Monster – Hvis jeg kun måtte vælge én løbesang, ville jeg vælge denne! Den er så vred og sej og cool og vild og farten fiser op på fødderne og man må bare ELSKE den. Hvis motivationen er i bund, det er koldt, bakken er stejl eller moralen er lav så sæt denne sang i ørerne!

17. Brandon Flowers: Only the Young – træk vejret, find din rytme, kig på omgivelserne, træk vejret igen. Mærk lige efter i hele kroppen til det her track.

18. Pink: Please Don’t Leave Me – yes jeg elsker Pink så vi tager lige en sang mere…

19. Pink: Sober – Og en til…

20. B.o.B: Airplanes – Popsjæle frydes og fødderne danser videre henover stien

21. Prince: When Doves Cry – En oldie der bare bliver ved med at fungere… elsker introen!!

22. Dúne: Heiress of Valentina – Jeg elskede den fine dokumentar, der er lavet om det danske ungdomsband Duné, og dette nummer indeholder alle deres fine komponenter af frivol og følsom ungdom, skrøbelig storladenhed…

23. Wiz Khalifa: Black and Yellow – Typisk P3 hit – effektfuld og lige til. Men den minder mig om min sommer på amerikansk camp og alle de tough drenge fra NYC, der kunne både synge, danse og se godt ud i mens de gjorde det. 

24. B.o.B.  – Nothin’ On You – Let pop til de sidste tunge kilometer.

25. Nelly: Just a Dream – Denne her sang er så nem og plat og lige til, at den burde være dårlig. Men jeg elsker den. Jeg bliver helt teenage-glad af at høre den, og ser mig selv som ‘head of the high school track team’, når jeg løber af sted til den.

Hvis du er kommet igennem hele dette blog-indlæg, er du en tålmodig læser. Hvis du løber dig igennem hele soundtracket (med eller uden pause), er du en sej løber. I hvert fald i mine øjne.

Reklamer

6 kommentarer to “Løbetid II”

 1. Susanne april 8, 2011 hos 7:27 pm #

  LOVE this!! Og uh, du loeber langt med alle de sange. Jeg kan saa sige, at min playlist er 100% kikset og 100% techno poptoes ca 1997. Der gemmer sig Gala (Free from Desire), Kosheen (Catch You), Bomfunk MC’s (Freestyler), Britney (Breathe on Me), Madonna (Sky fits heaven) etc etc. Mega pinligt – meget effektivt! Det eneste coolfactor er nok The Orbs Little Fluffy Clouds og lidt Uh Huh Her…

  • vouloircestpouvoir april 9, 2011 hos 11:12 am #

   Fantastisk tilkendegivelse – 90’erne var et årti fuld af træningslyd! Det er ikke muligt at kombinere cool indie med heftigt løb. Freestyler – godt kaldt! Madonna og Britney – burde være obligatorisk…

 2. Greg april 9, 2011 hos 3:32 pm #

  Nice! But Lil Wayne’s “Green & Yellow” beats Wiz Khalifa, just as the Packers beat the Steelers:

  • vouloircestpouvoir april 12, 2011 hos 2:51 pm #

   I’ll check it out – and maybe add it to the list! Thanx for the recommendation!!

 3. Laura april 11, 2011 hos 3:14 pm #

  “Fembot” med Robyn, “No Superstar” med Remady P&R og “I need Air” med Magnectic Man er alle tre numre, hvor jeg sætter en god spurt ind og føler mig som en løberobot, der er en superstar og ikke har brug for mere luft 😉

  • vouloircestpouvoir april 12, 2011 hos 2:52 pm #

   Gode, gode numre 😉 Godt kaldt – og meget fint at du også holder dig inden for teenage-universet!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: