Om Norge

24 jul

Sorg. Og Ydmyghed. De ord larmer igennem den uendelige TV-dækning af den uhyggelige massakre i Norge. Jeg føler næsten ikke, at jeg kan tillade mig at skrive om noget så sørgeligt og forfærdeligt, men det fylder alt. Vi kan ikke lade være med at græde med de stakkels efterladte familier, der har mistet en søn eller datter, en bror eller søster. Det ufatteligt onde, en grusomhed man slet ikke kan kapere. Og en koldblodig planlæggelse og eksekvering af hvad gerningsmanden vanvittigt kalder ‘et moderne korstog’. At et så sygt menneske skal få lov til at smadre så mange liv, så megen ungdom, så meget kærlighed, så meget engagement og idealisme. Det er ikke til at begribe. Og det er så trist.

Det er en forfærdelig påmindelse om, at ondskaben ikke tilhører én særlig retning af politisk eller religiøs ekstremisme. Den lurer alle vegne, og inkarnationen er alle mest nederdrægtig, når den tilsyneladende er tilforladelig. For vi er åbenbart blevet så vant til, at vi kan udtale os bestialsk til og om hinanden i de sociale medier, at ingen hæver et øjenbryn, når vanvittige terrorister og tændte massemordere åbenlyst fører propaganda for deres sindsyge overbevisning. Det er så trist.

Det er en sørgelig trøst, at netop terrorisme af denne karakter bringer os tættere sammen. Jeg er ikke i tvivl om at Arbeiderpartiet vil få endnu mere opbakning nu, ligesom det nok kun vil få flere unge til at engagere sig politisk – og netop arbejde for deres sysnpunkter og politiske ideologier bliver del af en sund og sober debatkultur. Andet godt kan man ikke ønske sig, at der kommer ud af denne tragedie. Det er så trist.

Mine tanker går til Norge og alle de stakkels, berørte familier. Vi sørger med jer.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: