Bloggen er vågnet

27 okt

Bloggen er vågnet at sin dvale og den vil straks addressere en efterlysning: Flere af min gode læsere og endnu bedre venner har efterspurgt lidt mere mod på min blog. Jeg mangler at vise mere ‘kant’ (læs: tænder), mener de. Og jeg har tænkt mig om og troet, at de havde ret. For jeg elsker en god diskussion, en skarp pen, en polemisk debat – ja, sågar en lille fiffig intrige. Bare ikke her. Min blog er mit frirum og tidslomme. En lidt udefineret størrelse – det er jeg klar over – uden en tilstræbt målgruppe eller et defineret projekt. Men jeg ved, hvad den ikke skal være: en slagmark.

Dette kan meget vel tolkes som, at jeg er konfliktsky eller hvad der er værre – behagesyg. Jeg vælger, at betragte det som en del af at blive voksen. Jeg er vokset fra det behov, der tidligere drev mig hovedkulds ind i enhver debat eller konflikt, jeg mente at jeg kunne gøre mig gældende i. For jeg har simpekthen konstateret, at der er alt for mange kampe (og meninger) , der ikke er værd at bruge energi på. Og det har vist sig at være noget af en lettelse, at undgå visse emner eller afstå fra visse samtaler. Og her tænker jeg emner som politik, børneopdragelse, religion, kongetro – yes, de store, kødfyldte emner. Jeg har simpelthen ikke behov for at overbevise eller ændre i et væk eller i alle sammenhænge mere. Og så er jeg måske også for følsom, og måske derfor er det meget godt at barndomsdrømmene om at blive tv-personlighed eller politiker ikke gik i opfyldelse. Jeg orker ikke, at den principielle kamp alt for ofte skal vendes til et personligt angreb.

Hermed ikke sagt, at jeg ikke stadig elsker en diskussion, der slår ud med armene, eller at hive min kæphest frem til endnu en ridetur. Jeg kan bare ikke love, at jeg vil gøre det på dette sted. Her skal det være lysten, tiden og humøret der driver værket, og ikke  en prügelknabe eller flere.

Reklamer

2 kommentarer to “Bloggen er vågnet”

  1. kvindemor oktober 27, 2012 hos 5:06 pm #

    Du beskriver godt behovet for at kunne snakke uden kamp. Jeg har selv studset over den behagelige tone og medhold i de blog jeg læser – og sidenhen fundet ud af, at det netop er den bedste måde at komme af med sine tanker på, når man bliver bakket op eller får venlige små henvisninger. Mere skal der ikke til end at give plads til at vi alle er forskellige og har forskellige erfaringer vi kun kan vokse af at lytte til.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: