Minder på flaske

28 feb

”Hvis bare man kunne putte det på flaske”. Vi siger det i flæng om duften af baby, fornemmelsen af forår eller smagen af barndom. For minder kan ikke gentages, men de kan underligt nok genskabes.

Jeg fik en lille smag af min barndomsferier til Frankrig, da jeg for nyligt fik lov til at prøvesmage og anmelde Aqua D’Ors mineralvand med naturlig frugtsmag i fine pastelfarver. For de mindede mig om min færd rundt i Intermarché i en lille fransk provinsby med min hjerteveninde, Marie. Vi købte Ricola bolsjer (de gule, med Alpe-billeder og myntesmag), bubblegum og deodoranter med krads violduft. Og så købte vi vandflasker, vi godt kunne lide. Helst skulle de være buttede, gerne med brus, og havde de smag, var vi lykkelige. Favoritten hed dengang Volvic, og den fandtes i mynte (min favorit), citrus og orange (Maries foretrukne). Vi drak dem ligesom modellerne – på gaden, i hånden – og vi følte os sofistikerede og voksne.

I dag er jeg fortsat på udkig efter det perfekte vand. Og jeg elsker stadig pæne flasker og frugtsmag og ideen om, at det ser pænere ud, når jeg drikker flaskevand end det vand, der kommer ud af hanen. Og yndlingsvanden pt. er Aqua D’Ors boblevand med Hyldeblomst og Æble.
aqua

Reklamer

En kommentar to “Minder på flaske”

  1. Marie februar 28, 2013 hos 7:22 pm #

    Ricola (den med gul baggrund på den runde æske eller den øko korrekte papirsagtige pose) den husker jeg!!!! Specielt een sommeraften står klart, hvor vi delte en Ricola pose på bagsædet af en af vores gavmilde forældres bil med soveposer og planer om overnatning…. Rimelig vanvittigt… ( mon vi rykkede ind i løbet af natten ???? – det virker da sindsygt andet.) men hvilket RUM. Tænk at kunne dele hinandens verdensbilleder og hemligheder (samt Ricola) på bagsædet af en parkeret Citröen under halvtag i Sydfrankrig kun 12 år gammel. Skønne minder….

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: